Distansarbete utomlands, intervju med bettingproffset på Malta

post thumb
Distansarbete
by Jens/ on 02 Jan 2024

Distansarbete utomlands, intervju med bettingproffset på Malta

Distansarbete, eller remote work, har blivit alltmer populärt och tillgängligt i dagens globaliserade arbetsmiljö. Många yrkesverksamma söker flexibilitet och frihet att arbeta var de vill, och en plats som har blivit särskilt populär bland distansarbetare är Malta. I denna artikel kommer vi att utforska fenomenet distansarbete utomlands och föra en intervju med en bettingexpert som valt att arbeta från soliga Malta.

Kort om distansarbete utomlands

Distansarbete utomlands har blivit en attraktiv möjlighet för många som söker en förändring i sin arbetsmiljö. Att kunna arbeta från ett annat land ger inte bara möjlighet till kreativitet och inspiration från nya omgivningar, utan det tillåter även individer att utforska olika kulturer och livsstilar. Malta, med sitt milda klimat, vackra landskap och engelskspråkiga miljö, har lockat många distansarbetare från hela världen.

Intervju med bettingproffset på Malta

För att få en inblick i distansarbetet på Malta har vi intervjuat en bettingexpert som valt att kalla denna ö för sitt arbetsområde. John Svensson, bettingproffs och distansarbetare, delar med sig av sina erfarenheter och insikter om att arbeta från Malta.

  • Vad är det bästa med ditt distansarbete utomlands?

Det är en enorm fördel att nätverka med andra som är kunniga inom min nisch. Allt finns ju dessutom online, till exempel är information om Real Madrid mot Man City laguppställning bara ett knapptryck bort!

  • Varför valde du att arbeta på distans från Malta?

Malta erbjuder en perfekt kombination av sol och hav, samtidigt som det har en professionell och modern infrastruktur för distansarbete. För mig som bettingexpert är tillgången till sportevenemang och live betting en stor fördel här.

  • Vilka utmaningar har du stött på när det gäller distansarbete utomlands?

Språket och den lokala kulturen var initialt en utmaning, men det har också varit en fantastisk inlärningsupplevelse. Dessutom kräver distansarbete disciplin och självdisciplin för att undvika distraktioner. Det finns en studie från Göteborgs Universitet som visar att distansarbete kan öka produktiviteten men också stressen.

  • Hur påverkar distansarbete ditt arbete som bettingexpert?

Att vara på Malta har gett mig möjligheten att följa sportevenemang på plats och skapa närmare relationer med andra bettingproffs. Det har definitivt förbättrat min expertis och mitt nätverk.

  • Är det något du saknar på Malta?

Jag satt tidigare i ett kontorshotell i Tierp, och sedan jag började med distasarbete utomlands kan jag sakna samhörigheten vi hade där. Sen saknar jag familjen förstås, men de kommer gärna och hälsar på mig härnere i värmen.

Vi riktar ett stort tack till Johan för att han delade med sig av sina insikter om distansarbete utomlands!